22/2/2017 - INTROAVOND ROTARY

Friday, 9 February 2018

Heel welkom!

Heb jij interesse om je in te zetten voor sociale doelen?  In een club waar vriendschap, betrokkenheid en samenwerking centraal staan?  Kom dan zeker kennis maken op onze introductieavond.

Donderdagavond 22 februari om 19u30.
Apostelhuis, Bosselaar 11, 3740 Bilzen

Rotary Bilzen-Alden Biesen nodigt uit voor een vrijblijvende kennismaking met Rotary, onze club, onze leden, onze projecten en onze activiteiten.  We voorzien een hapje en een drankje, en hopen u te mogen verwelkomen op deze avond.  U kan uw aanwezigheid bevestigen via een van onze leden of via rudiswennen@telenet.be

ONZE CLUB

Rotary Bilzen-Alden Biesen is 31 jaar geleden gesticht, januari 1987.  Na de eerste vergaderingen, erkenningen, uitreiking van de eretekens, werd uiteindelijk op 11/6/1988 de Keure uitgereikt.

De club startte met 22 leden, en is de voorbije jaren uitgegroeid tot een hechte groep van een 35-tal leden, uit allerlei vakgebieden en maatschappelijke sectoren.

De leden komen ondermeer uit Bilzen, Hoeselt, Kortessem en Lanaken.  Welbekend zijn - naast de regelmatige vergaderingen met eigen sprekers of gastspreker - onze jaarlijkse Kasteelfeesten.  Ook dit jaar ben je welkom op ons Mysterious Castle op 7 april vanaf 19u.

Tijdens deze jaarlijkse fundraising activiteit, waar we traditioneel een 500 sympathisanten ontmoeten, verzamelen we fondsen.  Deze opbrengsten zijn de basis voor dienstverleningsactiviteiten in onze regio én internationaal.  

We komen op donderdagavond samen om te vergaderen in het Apostelhuis, waar ook de gezelligste toog  uit de buurt staat.  We vergaderen 2 maal per maand, aangevuld met diverse activiteiten.

ONZE INITIATIEVEN

Rotary Club Bilzen-Alden Biesen nam in de voorbije jaren tal van initiatieven.  Deze initiatieven zijn divers van aard, en strekken zich uit van lokale inspanningen tot internationale samenwerkingen.

De laatste 10 jaar investeerde de club op die manier meer dan 218.000 euro!  

Voorbeelden van onze sponsoring kunnen zijn de frigo's voor St-Vincentius Verenigingen, fluo veiligheidshesjes voor de Bilzerse scholen, een handbike voor St-Gerardus, de Seniorie voor Tevona Lafelt, VZW Kisangani in Congo en het kinderkoor Bloemfontijn in Zuid-Afrika.
In een verder verleden schonken we ook gelden aan Klavertje 3, Chiro Bilzen, Autisme Zutendaal en diverse andere projecten.

Rotary International ontvangt van onze club ook giften voor End Polio, Ziekenhuis Zonder Grenzen en The Rotary Foundation.  

De sterke jeugdwerking van onze club is traditioneel: jaarlijkse ethiekprijzen aan beloftevolle studenten en jeugduitwisselinsgprojecten over de hele wereld.  

Maar ook: handen uit de mouwen zoals onze voedselophaling en boomplantactie!